Back to Question Center
0

Lite nytigare morotskaka

1 answers:

Vi ​​år bå da tv å galna i morotskaka. Vem ist inte det. Det är en söt kaka med krämig glasyr och som à ¢  €  „bäst av allt à ¢  € „innehॠller morötter. Det Mॠste Pॠnॠt konstigt sätt innebära att den är nyttig att äta?!

Nja. Den innehà ¥ ller ju ofstast stora mänger socker, smà ¶ r och vetemjöl. Sà ¥ nytigig kanske inteet helt korrekt ordval - hosting a christmas party. Sॠvida man inte skulle ersätta de onyttiga ingredientserna med gedà onr onytiga alternativ. Vi bestämde oss för att pröva.

Första försöket blev en katastrof, vi använde äppeljuice som sötningsmedel och Fickschen en kompakt, smaklös morotsstenkaka. I bärjan försökte vi: "jo men den kanske über Gott, vi har bara inte vant oss ..". Fast var den inte. Efter en halv dags deppand gjorde vi ett nytt försök. Vi användeÃ, bananer och dadlar som sötningsmedel (och lite honung bis glasyren), rॠgmjöl och en mild olja istället för smör. Och den här géngen lyckades vi mycket bättre. Vi hade ocksॠmycket torkad frukt och nötter och ganska Grovt rivna morötter, vilket gjorde Kakan lite tuggig och mättande.

Scrolla ner für sich genommen receptet.

Lite nyttigare morotskaka

3 ägg
1-2 bananer
10-15 färska dadlar (utan kärnor)
6 MSK. solrosolja
2,5 dl rॠgmjöl
1 Ã,½ TSK bakpulver
3 TSK Kanel
Ã,½ TSK muskot
Ã,½ TSK Kardemumma
3 morö. tter (mellanstora, grovrivna)
1 dl kokosflingor
1 dl valnötter (grovhackade)
1 dl russin

Glasyr
200 g philadelphiaost (15. ) 3 MSK honung
1/2 lime (Saft)

1 dl hasselnötter

Sätt ugnen Pॠ180Ã, ° C. Vispa upp äggen i en skà ¥ l och stà ¥ là ¥ ¥ t sidan. Använd und stavmixer eller hushà ¥ llsmaskin fßr att mixa bananerna, dadlarna och oljan bis en tjock kräm. Ã, Sikta ihop rॠgmjöl, bakpulver, kanel, muskot och Kardemumma och rör ihop det med äggen och banankrämen. Rør i de rivna mörterna, kokosflingor, valnötter och russin och rà € r till allting blandats ordentligt.
Häll i en bakplॠttkakform och sätt i ugnen i ca 40 min. Stick ner und tandpetare mitt ikakan, närning fastnar påden år kakan fädriggräddad. Là ¥ t svalna.
Vispa ihop philadelphiaosten, Kalk och honungen (Mann skulle ocksॠkunna använda bananer eller dadlar som sötningsmedel bis glasyren). Bred på glasjeren när kakan har svalnat helt. Ströe hat Hackade hasselnà ¢ tzt eller valnÃttter innan servering.

Foto: Johanna Frenkel

6 days ago